Erkul Kaşıkla verildi kepçeyle alındı”

Erkul  Kaşıkla verildi kepçeyle alındı”

Erkul,``AK Parti tarafından 2005 yılında çıkartılan Engeliler Kanunun da problemlere çözüm getirmedi.``

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle yazılı açıklama yapan MHP Bandırma İlçe Başkanı Karani Erkul “Engellilik meselesine toplumun dikkatini çekmek amacıyla yapılan etkinlikleri destekliyoruz. Ancak engeli vatandaşlarımız sadece böyle günlerde anılmamalıdır. Aslında yılın hiçbir günü unutulmamalı toplum içinde yer alacak şartlar hazırlanmalıdır” dedi.

Engellilerin sorunlarının her geçen güz azalacağına katlanarak büyüdüğünü dile getiren Erkul, AK Parti tarafından 2005 yılında çıkartılan Engeliler Kanunun da problemlere çözüm getirmediğini söyledi.

Kanunda yer alan hususların büyük bir bölümünün uygulamaya konulamadığının altını çizen Erkul, kanunla verilen pek çok hakkında yönetmelik ve genelgelerle kısıtlandığının altını çizdi. AKP’nin engellilere kaşıkla verdiğini kepçeyle aldığını öne süren Erkul “Yasa çıkalı 9 yıl olmasına rağmen şehirler engellilerin erişimine uygun hale getirilememiştir.

Engelli vatandaşlarımız kanunda ön görülen şekilde ulaşım hizmetlerinden istifade edememektedirler. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ifade ettiği gibi engelli insanımıza sunulan hizmetler asla ikram değildir. Toplumsal ve insani mes`uliyetten kaynaklanan insan olmanın getirdiği doğal bir sonuçtur. Engelli vatandaşlarımızın insan onuruna yakışır bir hayat sürmesi ve toplum hayatına aktif bir biçimde katılabilmesini sağlamak hepimizin görevidir” dedi.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı